"Au stat la baza acestei decizii mai multe nereguli, picatura care a umplut paharul a fost legata de plecarea mai multor functionari din CNADNR la un simpozion la Amsterdam sponsorizat de firma Plastidrum. Nu se poate accepta ca o deplasare a unor functionari din Ministerul Transporturilor (MT) sa fie sponsorizata de o firma privata care trebuia sa dobandeasca un contract", a spus Ludovic Orban.

Ministrul a declarat ca nu vrea sa intre in detalii, insa capacitatea de comunicare a lui Mihai Grecu cu Ministerul Transporturilor si CNADNR a scazut, iar o serie de proiecte nu s-au derulat. "M-am gandit la aceasta masura in urma cu circa o luna si jumatate, dar am asteptat sa treaca summit-ul NATO pentru a o pune in practica", a spus Orban.

Noul director general al CNADNR a fost numit Dorin Debucean, fost director general adjunct in cadrul companiei, despre care ministrul transportuilor a declarat ca a luat aceasta decizie deoarece acesta s-a ocupat de partea de proiectare si finantare externa.

Mihai Grecu a fost anuntat in scris de aceasta decizie si urmeaza ca in zilele urmatoare sa fie redactat procesul verbal de predare primire, a precizat Ludovic Orban.

Ministrul transporturilor a subliniat ca prioritati pentru noul director Dorin Debucean accelerarea ritmului de constructie a retelei de autostrazi.