Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat ca l-a demis pe directorul general al Companiei Nationale Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) Mihai Grecu la baza deciziei stand mai multe nereguli, printre care deplasarea mai multor functionari ai companiei la Amsterdam, informeaza NewsIn.

"Au stat la baza acestei decizii mai multe nereguli, picatura care a umplut paharul a fost legata de plecarea mai multor functionari din CNADNR la un simpozion la Amsterdam sponsorizat de firma Plastidrum. Nu se poate accepta ca o deplasare a unor functionari din Ministerul Transporturilor (MT) sa fie sponsorizata de o firma privata care trebuia sa dobandeasca un contract", a spus Ludovic Orban.

Ministrul a declarat ca nu vrea sa intre in detalii, insa capacitatea de comunicare a lui Mihai Grecu cu Ministerul Transporturilor si CNADNR a scazut, iar o serie de proiecte nu s-au derulat. "M-am gandit la aceasta masura in urma cu circa o luna si jumatate, dar am asteptat sa treaca summit-ul NATO pentru a o pune in practica", a spus Orban.

Noul director general al CNADNR a fost numit Dorin Debucean, fost director general adjunct in cadrul companiei, despre care ministrul transportuilor a declarat ca a luat aceasta decizie deoarece acesta s-a ocupat de partea de proiectare si finantare externa.

Mihai Grecu a fost anuntat in scris de aceasta decizie si urmeaza ca in zilele urmatoare sa fie redactat procesul verbal de predare primire, a precizat Ludovic Orban.

Ministrul transporturilor a subliniat ca prioritati pentru noul director Dorin Debucean accelerarea ritmului de constructie a retelei de autostrazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.