Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost dat in judecata de Marina Ghelber, care revendica un imobil din sectorul 1 al Capitalei, aflat acum in proprietatea tanarului.

Marina Ghelber arata in cererea de chemare in judecata ca unul dintre cele doua apartamente ale imobilului situat pe strada General Nicolae Dona a apartinut mamei sale, fiind preluat abuziv de catre stat in perioada comunista.

Cel de-al doilea apartament a fost cumparat, in 1995, de fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea de la mama sa. In 1999, Mitrea i-a vandut apartamentul lui Andrei Hrebenciuc, la pretul de doua miliarde de lei vechi. Apartamentul mostenit de Marina Ghelber a fost cumparat in 1997, in baza Legii 112/1995, de catre Florentin si Mariana Vesa.

Una dintre problemele legale ar fi ca apartamentele cumparate in baza acestei legi nu pot fi vandute pe o perioada de zece ani de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. Surprinzator insa, Miron Mitrea si Florentin Vesa au obtinut o autorizatie de construire si au unit cele doua apartamente, in 1999, cu cateva luni inainte ca deputatul PSD sa-i vanda apartamentul lui Andrei Hrebenciuc.

„In anul 1999, proprietarii celor doua apartamente la acea data (Mitrea Miron si Vesa Florentin) au solicitat autorizatie de construire, prin care au unit cele doua apartamente, rezultand astfel un singur imobil. Constructia a fost finalizata la data de 25.03.2002, ulterior vanzarii catre Hrebenciuc Andrei", arata petenta la tribunal.

Ea mai sustine ca, dupa ce a cumparat apartamentul de la Mitrea, Andrei Hrebenciuc a intocmit cadastrul pentru tot imobilul, inclusiv apartamentul revendicat. „Astfel, din actul intitulat «Fisa corpului de proprietate», rezulta in mod clar faptul ca stapaneste din acte o suprafata de 200 mp, iar din masuratori, in plus fata de aceasta, o alta suprafata, de 83,45 mp, si ca apartamentele nu mai sunt evidentiate separate, ci imobilul este evidentiat doar cu numarul postal, fara a se mentiona si numarul apartamentelor", precizeaza Marina Ghelber.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.