Guvernul a decis ca judecatorii si procurorii, cu o vechime de cel putin 10, care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, vor putea reveni la aceasta functie prin sustinerea unui concurs, si nu pe baza unui interviu cum prevedea legea in vigoare pana acum.
Potrivit unui comunicat de presa, remis joi NewsIn, executivul a adoptat , in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta, promovata de Ministerul Justitiei, potrivit careia judecatorii si procurorii cu o vechime de cel putin 10 ani, care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, vor putea reveni la aceasta functie prin sustinerea unui concurs, si nu prin numire.

"Prin eliminarea interviului ca modalitate de accedere in magistratura, Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern instituie criterii obiective de evaluare a capacitatii profesionale a viitorilor magistrati. De asemenea,masura are in vedere imperativul asigurarii calitatii actului de justitie, inclusiv din perspectiva respectarii standardelor de recrutare si formare profesionala, teoretica si practica, a judecatorilor si procurorilor", se arata in comunicat.

Conform legii in vigoare pana in prezent, persoanele care au indeplinit functia de judecator sau procuror cel putin 10 ani si care si-au incetat activitatea din motive neimputabile puteau fi numite, fara concurs, pe baza unui interviu, in functia de judecator sau procuror.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.