Salvamontistii au emis, azi, o avertizare de avalansa de gradul patru in muntii Fagaras, ceea ce inseamna "risc mare", dupa ce, in ultimele zile, a nins foarte mult, iar acum vremea a inceput sa se incalzeasca, transmite corespondentul NewsIn.

Riscul de avalansa la peste 1.600 de metri altitudine a crescut de la trei, care semnifica "risc insemnat", la patru - "risc mare". Potrivit Serviciului Salvamont Sibiu, avertizarea a fost emisa in conditiile in care se pot produce deplasari ale stratului de zapada, dupa ce vremea a inceput sa se incalzeasca.

Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu in avertizeaza pe turisti sa nu mearga pe traseele din zona de nord a muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite sporturile de iarna in aceasta zona.

Salvatorii montani recomanda turistilor care decid, totusi, sa urce la Balea Lac, sa foloseasca telecabina.

La peste 2.000 de metri altitudine in muntii Fagaras, stratul de zapada masoara 264 de centimetri, iar temperatura inregistrata este de minus doua grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.