Basescu si Putin isi respecta intotdeauna cuvantul. Acesta este raspunsul pe care Traian Basescu i l-a dat fostei sale sefe de cabinet, Elena Udrea, la un forum dedicat concluziilor Summit-ului NATO. Udrea a vrut sa afle care este relatia dintre Cotroceni si Kremlin.

Elena Udrea: V-as intreba care credeti ca va fi pe viitorul apropiat pozitia Romaniei fata de intrare a celor doua tari in Alinata Nord-Atlantica si daca dumneavoastra credeti, in aceasta logica, daca va fi posibil ca Rusia sa fie tara membra a NATO?

Traian Basescu: OK!! O intrebare foarte complicata. PD a devenit extrem de curios, intrand si la discutia bilaterala....

Presedintele spune ca in ceea ce priveste relatia tarii noastre cu Rusia, atat el, cat si Vladimir Putin si-au respectat intotdeauna pozitiile, indiferent de subiectul aflat in discutie.

Basescu a precizat ca multe dintre fostele state comuniste tratateaza inca Rusia cu reticenta. Seful statului spune ca relatia cu Moscova se poate ameliora, daca pana la urma Kremlinul va intelege faptul ca nu are un adversar in NATO.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.