Intre 700 si 800 de militari americani vor sosi in luna iunie in Romania, pentru a-si incepe antrenamentele comune in cadrul noii Joint Task Force East, la bazele pentru a caror folosire Washingtonul a semnat un acord cu Bucurestiul, informeaza NewsIn.

Batalionul de militari va fi precedat de o echipa de ofiteri si personal tehnic care va sosi in mai pentru a pregati primele antrenamente comune ale militarilor americani si romani.

Un al doilea batalion de militari americani va fi desfasurat in august in Bulgaria care, ca si Romania, are un acord incheiat cu Washingtonul pentru folosirea unor baze militare de pe teritoriul sau. Fiecare misiune, care consta in antrenamente comune ale militarilor americani cu cei din tara gazda, va dura circa doua luni.

Antrenamentele, care constau, printre altele, in operatiuni de deplasare in convoi si recunoasterea bombelor artizanale, sunt concepute pentru a ajuta fortele americane, romanesti si bulgare sa lucreze mai bine impreuna si separat, potrivit locotenent-colonelului Richard Spiegel, purtator de cuvant al armatei americane in Europa.

Cea mai mare parte dintre militarii americani care vor veni in Romania sunt infanteristi stationati anterior la baza Hohenfels din Germania, in timp ce in Bulgaria vor merge membri ai artileriei antiaeriene si ai Garzii Nationale a statului Utah, aflati in prezent tot in Germania, la baza Hanau.

Baza romaneasca de la Mihail Kogalniceanu va fi cartierul general al Joint Task Force East si va gazdui majoritatea antrenamentelor care se vor desfasura in Romania. In Bulgaria, militarii americani se vor antrena in special la baza Novo Selo din apropiere de Sliven.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.