Plenul Senatului a votat azi, cu 53 de voturi pentru, doua abtineri si un vot impotriva, numirea lui Alexandru Catalin Macovei in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate.

Senatorii au validat marti numirea lui Alexandru Catalin Macovei ca presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, la un an dupa adoptarea Legii privind infiintarea ANI. Macovei a depus juramantul in fata plenului, iar ulterior presedintele de sedinta, social-democratul Doru Ioan Taracila, si-a exprimat speranta ca, din acest moment, ANI va deveni deplin functionala.

Situatia de la varful ANI a blocat pentru cateva luni activitatea organismului, motiv pentru care Guvernul a si emis o ordonanta de urgenta pentru ca atributiile presedintelui ANI, care a fost validat abia azi de Senat, sa poata fi preluate de catre vicepresedintele Agentiei.

Reglementarea situatiei Agentei a fost ceruta expres, de-a lungul ultimilor ani, de catre Comisia Europeana, dupa ce proiectul initiat de fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, a fost modificat substantial in Parlament. Chiar in cursul lunii trecute, Legea ANI a fost modificata de Senat si promulgata de presedintie, pentru ca textul intrat in vigoare anul trecut sa fie schimbat, in sensul ca averea pe care inspectorul Agentiei o propune instantei competente spre a fi confiscata sa fie cea nejustificata, iar nu cea ilicita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.