Plenul Senatului l-ar putea valida azi in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate pe Alexandru Macovei.
Dupa luni intregi de concursuri peste concursuri, Agentia Nationala de Integritate are in sfarsit presedinte, in persoana vicepresedintelui Alexandru Catalin Macovei. Odata depasita problema conducerii, ramane insa cea a inspectorilor, in conditiile in care mai putin de o treime din posturile de inspector de integritate au fost ocupate, atat din cauza lipsei de interes dovedite pentru functie, cat si a slabei pregatiri a celor inscrisi in concurs.

Detinator al functiei de vicepresedinte al ANI si castigator al concursului pentru ocuparea postului de presedinte, Macovei a fost audiat in prealabil de Comisia juridica a Senatului, din partea careia a primit raport favorabil. Audierea a fost mai mult o formalitate, dat fiind ca in prima parte a sedintei au fost prezenti doar doi senatori (social-democratii Doru Ioan Taracila si serban Nicolae), iar spre final au mai sosit inca doi (udemeristul Peter Eckstein Kovacs si conservatorul Gavrila Vasilescu), neatingandu-se insa cvorumul necesar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.