Conducerea ministerului de interne se intalneste marti cu reprezentantii sindicatului politistilor, pentru a discuta pe marginea revendicarilor acestora din urma.

Potrivit unui comunicat al ministerului de interne, principala tema de discutie la intalnirea de marti va fi modificarea legii privind statutul politistului.

De asemenea, sindicatele vor ca politistii sa fie mai bine protejati de lege si cer marirea sanctiunilor pentru cazurile de ultraj.

Politistii mai au si alte revendicari iar la sfarstul saptamanii trecute, sambata, au organizat un miting si un mars in centrul Bucurestiului.

Conducerea ministerului de interne a contestat aceste proteste, spunand ca au fost gasite solutii pentru rezolvarea multora dintre cereri.

Astfel, ministerul de interne a anuntat ca a elaborat un proiect de lege care se afla in procedura de avizare, privind echilibrarea modului de salarizare al politistilor si personalului militar.

De asemenea, conducerea ministerului sustine ca a alocat 20 de milioane de lei pentru asigurarea asistentei medicale a politistilor, existand totodata posibilitatea unei majorari cu ocazia rectificarilor bugetare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.