Doua ONG-uri au obtinut, in instanta, anularea actului prin care Pasajul Basarab primea statut de utilitate publica, act in baza caruia s-au facut deja exproprieri in zona ce urmeaza a fi demolata, instanta constatand, pe cale de consecinta, ca exproprierile au fost facute ilegal.
"In acest moment, avand in vedere decizia instantei, putem spune ca exproprierile care deja s-au facut au avut la baza un act emis ilegal", a declarat ieri agentiei Mediafax avocatul Centrului de Resurse Juridice (CRJ), Catalina Radulescu.

Radulescu a reprezentat in instanta atat CRJ, cat si un al doilea ONG, Terra Mileniul III, cele doua organizatii care au cerut anularea hotararii prin care Pasajul Basarab primea statutul de utilitate publica.
Instanta a admis motivele invocate de cele doua ONG-uri in cererea lor, luand act de faptul ca printre cladirile ce urmau sa fie demolate se afla si trei monumente istorice care nu pot disparea decat in baza unei Hotarari de Guvern, nu printr-o hotarare de Consiliu Local.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.