Demisia prezentata vineri de Adrian Cioroianu din functia de ministru de Externe, ca urmare a gestionarii defectuoase a cazului Crulic (tinarul decedat intr-un penitenciar din Polonia), a declansat din nou problema unui candidat potrivit pentru functia din guvern.

Liderii PNL s-au intilnit duminica seara cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a hotari cine sa preia portofoliul Externelor.

Surse liberale au declarat pentru Cotidianul ca Tariceanu prefera varianta nominalizarii unui diplomat de cariera, care sa fie acceptat si de partenerii externi ai Romaniei, pentru a imbunatati imaginea proasta lasata de numeroasele gafe ale lui Cioroianu. Pe lista scurta a potentialilor ministri se aflau duminica numele lui Aurel Ciobanu-Dordea (secretar de stat in Departamentul pentru Afaceri Europene), Raduta Matache (secretar de stat in MAE), Lazar Comanescu (reprezentantul Romaniei la UE), Victor Micula (secretar de stat in MAE) si Mihnea Constantinescu (consilierul premierului Tariceanu).

Sursele citate sustin ca, vineri seara, premierul Tariceanu a avut o intrevedere cu Aurel Ciobanu-Dordea pentru a-l convinge sa accepte nominalizarea in functia de ministru. Acesta parea de altfel sa fie candidatul cel mai probabil pentru functia ministeriala, conform unor surse convergente din diplomatie si politica.

Ciobanu-Dordea a ocupat functia de negociator-sef pentru aderarea Romaniei la UE in perioada decembrie 1999-ianuarie 2001, la propunerea PNL, formatiune din care s-a retras la numirea in acea functie. Vechea legatura cu partidul liberal ii asigura acum acestuia sprijinul din partea partidului aflat la guvernare. “Nu pot comenta acest subiect pentru ca nu am primit o oferta. Nici nu pot spune daca as prelua functia inainte de a mi se propune acest lucru”, a declarat Dordea pentru Cotidianul. Lazar Comanescu, reprezentantul Romaniei la Uniunea Europeana, sustine la rindul sau ca nu i s-a propus o functie ministeriala. Surse din diplomatie sustin insa ca diplomatului i s-a facut o oferta mai avantajoasa de la Palatul Cotroceni, referitoare la o functie de consilier.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.