O delegatie a Asociatiei 21 Decembrie condusa de presedintele organizatiei, Teodor Maries, a lasat vineri noapte la locuinta presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, doua cutii cu 21 de tablouri care infatiseaza 21 de eroi ai Revolutiei din 1989, cazuti in Bucuresti dupa 22 decembrie 1989.

"Am facut un proces verbal de predare-primire cu un domn imbracat in civil care a fost trimis de fostul presedinte Ion Iliescu pentru a prelua respectivele tablouri si care ne-a asigurat ca acestea vor ajunge la domnia sa", a declarat, pentru Mediafax, liderul Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries.

Acesta a precizat ca i-a transmis liderului PSD respectivele tablouri, cu rugamintea ca acestea sa fie expuse intr-un viitor muzeu care sa-i infatiseze pe toti eroii Revolutiei din 1989. Delegatia revolutionarilor, formata din 40 de persoane, a facut o vizita la locuinta lui Iliescu dupa ce a depus la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) documente in sprijinul actiunii privind urgentarea judecarii unui dosar al
Revolutiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.