Decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou a tulburat apele in cadrul principalului partid de guvernamant, liderii PNL solicitandu-i premierului Tariceanu rediscutarea acestei hotarari.

Principalii contestatari au fost Ludovic Orban, Bogdan Olteanu, Dan Radu Rusanu, George Scutaru, Cristian Adomnitei, Norica Nicolai si Mircea Ionescu Quintus. Surse liberale ne-au precizat ca liderii nemultumiti i-au imputat primului ministru "nepopularitatea" masurii guvernamentale, atragand atentia ca decizia aduce prejudicii de imagine partidului in prag de campanie electorala.

Desi Orban a absentat de la sedinta Biroului Politic Central al PNL de miercuri seara, deputatul George Scutaru a solicitat in mod repetat reanalizarea hotararii din punct de vedere politic. "Este o decizie cu impact electoral negativ", explicat si Bogdan Olteanu, potrivit surselor citate. Gratie liderilor nemultumiti, premierul Tariceanu i-a solicitat ministrului de Finante, Varujan Vosganian, sa elaboreze in zilele urmatoare o evaluare a impactului pe care l-ar avea asupra bugetului mentinerea tichetelor cadou.

Abrogarea masurii

Interzicerea tichetelor cadou l-a scos la rampa ieri si pe liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban precizand ca intreaga filiala cere Guvernului abrogarea de urgenta a acestei masuri. "PNL Bucuresti a luat o decizie foarte dura vizavi de masura luata de Guvern privind interzicerea emiterii tichetelor cadou pentru bugetari, mai ales pentru profesori, si cere Executivului sa abroge articolulul care interzice autoritatilor locale sa emita aceste tichete cadou, in sedinta de Guvern de miercurea viitoare, si sa se revina la vechiul sistem de tichete pentru bugetari", a declarat Orban, citat de Mediafax. El a sustinut ca liberalii din Capitala solicita demiterea secretarului de stat din Ministerului Economiei si Finantelor care a initiat ordonanta adoptata de Guvern.

Premierul se preda

Tichetele cadou sunt deja legiferate si nu afecteaza suplimentar constructia bugetara pe acest an, a raspuns ieri premierul Tariceanu, intrebat de presa daca Executivul va reveni asupra interdictiei de acordare a tichetelor cadou. El a precizat ca, pe aceasta tema, exista doua categorii de masuri la care se poate face referire, respectiv solicitari de acordare a unor drepturi salariale noi sau de majorare a salariilor, care trebuie astfel dimensionate incat sa nu afecteze echilibrul bugetar, si drepturi de natura salariala deja castigate, astfel ca discutia "este complet in alt plan".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.