In noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 23.00, intr-un bloc de garsoniere din cartierul buzoian Micro 14 s-a produs o puternica explozie urmata de un incendiu.

Doua persoane internate in spital, 10 apartamente grav avariate, 140 de locatari evacuati si pagube de peste 40.000 de lei. Acesta este bilantul exploziei care a afectat in noaptea de miercuri spre joi un bloc de garsoniere din cartierul buzoian Micro 14, informeaza EVZ.

Potrivit autoritatilor locale, structura de rezistenta a cladirii nu a fost afectata, iar dupa-amiaza fusese reluata furnizarea apei si a energiei electrice.

Explozia s-a produs in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 23.00, din cauza unei butelii pe care Maria Cristea, proprietara unei garsoniere de la etajul doi, a uitat-o deschisa. Femeia a ajuns la spital cu arsuri de gradul II si III pe 45% din suprafata corpului, iar un batran dintr-o garsoniera de pe acelasi palier a fost internat cu diagnosticul de intoxicatie cu monoxid de carbon.

Potrivit Romanaia Libera, echipele ISU Buzau au evacuat circa 140 de locatari din bloc, care si-au petrecut noaptea in strada acoperiti cu paturi. Oamenii au putut intra in locuinte doar la finalul interventiei angajatilor ISU, care a decurs anevoios din cauza intunericului si a lipsei energiei electrice.

Cele noua familii ce locuiau in locuintele grav afectate au dormit la rude si prieteni, intrand in garsoniere, sub supravegherea pompierilor de la ISU, doar pentru a-si lua cateva bagaje, dupa care s-au mutat. Oamenii au refuzat oferta autoritatilor de a fi cazati peste noapte in internatul Liceului cu Program Sportiv. Garsoniera in care a avut loc deflagratia a fost distrusa in totalitate, celelalte noua de la acelasi etaj fiind grav avariate.

Pe parcursul noptii zona a fost pazita de politisti si jandarmi, pentru ca locuintele fara usi si ferestre sa nu fie pradate de hoti.

Autoritatile locale spun ca au evaluat pagubele produse la peste 40.000 de lei, fiind luate in calcul tencuiala, geamurile si usile deteriorate, dar si mobilierul si obiectele electrice si electrocasnice distruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.