Curtea Constitutionala a dat publicitatii motivarea deciziei date in urma cu o luna, potrivit careia fostii si actualii ministri-parlamentari care au dosare penale vor fi anchetati numai cu acordul camerei din care fac parte.
Explicatiile oferite astazi de judecatorii Curtii Constitutionale arata ca urmarirea penala a ministrilor, care nu au calitatea de parlamentar, au nevoie doar de avizul presedintelui Romaniei.
In motivarea Curtii se mai precizeaza ca singurele institutii abilitate sa ceara urmarirea penala a ministrilor sunt Camera Deputatilor, Senatul si Presedintia, dar nu e nevoie de avizul tuturor, ci doar a uneia dintre aceste institutii, dupa caz, informeaza Realitatea.

Potrivit Antena 3, decizia se va aplica numai pentru viitor, nu si in cazul ministrilor-parlamentari pentru care exista deja un aviz din partea presedintelui. Adrian Nastase, Miron Mitrea, Paul Pacuraru si Codrut Seres fac parte din grupul de opt demnitari si fosti demnitari pentru care presedintele Basescu i-a cerut in ianuarie fostului ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.