La solicitarea IPS Teofan si in consultare cu permanenta Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor, PF Daniel a acceptat ca intronizarea mitropolitului Moldovei si Bucovinei sa aiba loc duminica, 8 iunie 2008, anunta Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).
In functie de evolutia starii de sanatate, PF Daniel spera ca, la sarbatoarea Inaltarii Domnului (5 iunie 2008), sa participe la Sfanta Liturghie savarsita in biserica manastirii Neamt, cu ocazia hramului. Ulterior acesta intentioneaza sa viziteze manastirea Sihastria - manastirea in care patriarhul BOR a fost calugarit - iar, duminica, 8 iunie 2008, sa oficieze in catedrala mitropolitana din Iasi ceremonia de intronizare a IPS Teofan, mitropolitul ales al Moldovei si Bucovinei, potrivit NewsIn.

Sf. Sinod al BOR l-a ales prin vot secret in functia de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei pe IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, in prima sedinta din acest an. IPS Teofan a fost ales cu 32 de voturi din 45. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei este al doilea in ordinea ierarhica, dupa Patriarh.

Inalt Prea Sfintitul Dr. Teofan, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, s-a nascut in 19.10.1959 la Corbi, jud.Arges. In 1984 si-a luat licenta in Teologie la Bucuresti. Intre 1985 si 1990 a facut studii de teologie si a devenit doctor in Teologie (1990) la Institutul Teologic Saint Serge din Paris, Franta.
Intre 1990-1993 a fost Secretarul Cabinetului Patriarhal. A fost hirotonit ca arhiereu la 15.09.1991 fiind numit Episcop-Vicar Patriarhal. In 22 octombrie 2000 a fost ales Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.