Fostul suvern al Romaniei, regele Mihai, a devenit membru de onoare al Academiei Romane in cadrul unei ceremonii care a marcat si sarbatorirea a 142 de ani de la infiintarea institutiei, informeaza NewsIn.

Majestatea Sa, regele Mihai, a devenit, asemeni inaintasilor sai, Carol I, Ferdinand I si Carol al II-lea, membru de onoare al Academiei Romane, acestuia fiindu-i inmanate insemnele de membru de onoare al Academiei Romane, carnetul de membru, diploma, insigna si un set de cravate specifice.

La ceremonie, regele a fost insotit de Principesa Margareta si de Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

Regele Mihai, nascut la Sinaia, este fiu al Regelui Carol al II-lea si al Printesei Elena, si nepot al Regelui Ferdinand I. A devenit pentru prima data rege al Romaniei dupa moartea bunicului sau, Ferdinand, in urma renuntarii la tron a lui Carol al II-lea din decembrie 1925. Detronat de tatal sau, dupa doar trei ani de domnie sub Regenta, a reprimit coroana un deceniu mai tarziu, dupa abdicarea fortata a lui Carol al II-lea, domnind peste regimul pro-german al maresalului Ion Antonescu.

Academia Romana are in sistemul sau 60 de institute si centre de cercetare care contribuie la dezvoltarea stiintei, literelor si artelor in tara, prin realizarea programelor de interes national, a programelor fundamentale si prioritare.

In anul 2001, doua dintre institutele Academiei Romane au fost recunoscute de Comunitatea Europeana ca institute de excelenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.