Majestatea Sa, regele Mihai, a devenit, asemeni inaintasilor sai, Carol I, Ferdinand I si Carol al II-lea, membru de onoare al Academiei Romane, acestuia fiindu-i inmanate insemnele de membru de onoare al Academiei Romane, carnetul de membru, diploma, insigna si un set de cravate specifice.

La ceremonie, regele a fost insotit de Principesa Margareta si de Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

Regele Mihai, nascut la Sinaia, este fiu al Regelui Carol al II-lea si al Printesei Elena, si nepot al Regelui Ferdinand I. A devenit pentru prima data rege al Romaniei dupa moartea bunicului sau, Ferdinand, in urma renuntarii la tron a lui Carol al II-lea din decembrie 1925. Detronat de tatal sau, dupa doar trei ani de domnie sub Regenta, a reprimit coroana un deceniu mai tarziu, dupa abdicarea fortata a lui Carol al II-lea, domnind peste regimul pro-german al maresalului Ion Antonescu.

Citeste si:

Academia Romana are in sistemul sau 60 de institute si centre de cercetare care contribuie la dezvoltarea stiintei, literelor si artelor in tara, prin realizarea programelor de interes national, a programelor fundamentale si prioritare.

In anul 2001, doua dintre institutele Academiei Romane au fost recunoscute de Comunitatea Europeana ca institute de excelenta.