Ioana Maria Vlas nu se considera nevinovata, dar vrea ca fiecare sa raspunda pentru ceea ce a facut. Iar pentru asta, in opinia sa, in boxa acuzatiilor ar trebui sa se afle si Sorin Ovidiu Vintu, omul care s-a folosit de banii investitorilor FNI si FNA.

Invitata la emisiunea “Stirea Zilei”, realizata de Gabriela Vrinceanu Firea la Antena 3, Ioana Maria Vlas a sustinut aseara inca o data ca principalul vinovat de prabusirea Fondului National de Investitii este Sorin Ovidiu Vintu. Ea l-a catalogat pe omul din umbra ingineriei FNI ca pe un individ genial, capabil sa iasa cu fata curata din megaescrocheria pe care a creat-o, pentru ca “stie foarte multe despre toata lumea”.

“Domnul Vintu poate sa manipuleze o tara intreaga. Pe domnul Vintu nu-l poate manipula nimeni”, a spus ironic Maria Vlas. Potrivit acesteia, Sorin Ovidiu Vintu a folosit in interes personal mii de miliarde de lei din banii depusi de investitori, iar dovada acestor afirmatii se afla chiar in documentele de la dosar. “Domnul Vintu a lucrat intotdeauna prin interpusi. Domnul Popa a fost unul dintre ei. Prin intermediul lor a fost investitor FNI. Nu erau multi, poate zece, dar erau stabili si i-au adus bani frumosi. Exista urme ale transferurilor bancare facute de la SOV Invest catre Sorin Ovidiu Vintu, transferuri avizate de Banca Centrala. Despre ele mie niciodata nu mi se spunea nimic. Comisionul livrat de SOV Invest se transfera la Gelsor pe un asa-zis contract de colaborare si a doua zi sau chiar in aceasi zi tot comisionul era transferat in contul personal al domnului Vintu”, a afirmat Vlas.

FUGA SI REVENIREA. “Mama FNI” a tinut sa precizeze ca s-a intors in Rominia acum cinci ani de buna voie: “M-am hotarit sa vin singura in Romania. M-am prezentat la consulatul de la Tel Aviv, le-am spus cine sunt si mi s-a spus: «Du-te, cucoana, acasa, ca avem alte treburi de facut!». Am iesit in drum si marturisesc ca m-a apucat un ris, presupun, isteric. Si mi-am spus, ei bine acum ce faci? M-am dus la Ambasada Rominiei si le-am cerut sa ma trimita acasa. Asa am venit acasa.”

Despre plecare si despre anii petrecuti ca fugara Maria Vlas vorbeste si acum cu destula retinere: “S-au spus foarte multe neadevaruri despre mine atunci. Ca am plecat cu 300 de milioane de dolari. Probabil trebuia sa plec cu un camion. Domnul Sorin Ovidiu Vintu a avut grija de mine. Tine foarte mult la mine. Cu o vinovata gata gasita si fugita ce problema ar mai putea avea dumnealui? Domnul Popa m-a condus pina in Sofia sa fie sigur ca urc in avion. S-a mai spus ca am stat pe o insula cu tot confortul si ca un negru mi-a facut vint cu o frunza de palmier. Ei bine, nu doresc nimanui sa traiasca ceea ce am trait eu trei ani, cu gindul la inculparea mea si la faptul ca nimic pe lume nu ma mai poate ajuta.”

Dupa cinci ani de arest si nenumarate eforturi de a determina anchetarea lui Vintu, Maria Vlas este convinsa ca nu s-a dorit inculparea omului de afaceri: “Ancheta a decurs normal pina la un punct, cind m-am trezit ca nu ma mai audiaza nimeni. Aveam cu procurorul Luminita Sega cite doua trei intilniri pe saptamina, apoi i-a fost luat dosarul. Am facut intr-o zi cerere din arest sa fiu dusa la procurorul de caz si mi s-a raspuns: «Care?!». Si asta a durat pina cind procurorul Irinel Paun s-a gindit sa dea un rechizitoriu. Ce puteam sa cred din fundul celulei mele decit ca nu s-a vrut cercetarea domnului Vintu?”


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.