Din cadoul pe care presedintele moldovean i l-a facut omologului sau roman in 2005 s-au evaporat deja 700 de sticle.

Desi in declaratiile oficiale s-a vorbit mereu despre 11.000 de sticle cu vin pe care presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i le-a daruit lui Traian Basescu, in luna februarie a anului 2005, in documentele oficiale ale Administratiei Prezidentiale au fost inregistrate doar 8.271 de sticle. Cum au disparut fara urma aproape 3.000 de sticle de vin, nu reuseste sa explice nimeni.

La acea vreme, anuntul oficial al partii romane care indica 11.000 de sticle cu vin a fost facut de catre purtatorul de cuvint de atunci al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu. Fostul oficial al Cotrocenilor declara astazi ca cifrele i-au fost furnizate de compartimentele care s-au ocupat de receptionarea cadoului, printre care si cel de protocol.

Nici biroul de presa al Presedintiei Republicii Moldova nu a putut oferi lamuriri suplimentare.

Prin Serviciul de Presa ni s-a comunicat doar ca acel transport cu vin catre Bucuresti a avut loc, dar ca nimeni nu-si aminteste numarul sticlelor.

Oricum, din datele oficiale, in cramele Cotrocenilor mai sint acum 7.601 sticle cu vin si vin spumant. De aici rezulta ca au fost consumate in medie, pe an, 223 de sticle cu vin. Vinul de la Vladimir Voronin a fost folosit in actiunile de protocol de mica anvergura ale Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.