"L-am felicitat pe prim-ministru pentru cota unica de 16%. Sunt un pic invidios si mi-as dori sa ating acelasi obiectiv in ceea ce priveste codul nostru fiscal. A fost un lucru istet!", a declarat presedintele american dupa intrevederea de vineri cu premierul Tariceanu, de la Palatul Victoria.

"Am avut o intrevedere foarte buna, pentru ca suntem prieteni buni", a spus presedintele american, la finalul intrevederii de aproximativ o ora cu Tariceanu.

El a felicitat Guvernul roman pentru "gazduirea unui summit de succes". "Nu este usor sa gazduiesti atatea automobile, garzi de corp, lideri, dar ati facut-o si ati organizat bine. Vreau sa le multumesc si bucurestenilor pentru rabdare si le cer scuze pentru neplacerile create, dar cred ca a fost un semn bun pentru Romania sa gazduiasca un eveniment atat de important", a spus liderul american.

"Per ansamblu, calatoria aici a fost grozava. Este a doua oara cand ma aflu aici, dar nu am mai vazut un curcubeu, cum s-a intamplat prima data", a spus presedintele. El a apreciat insa ca a remarcat un progres clar, referindu-se la Capitala, care, in opinia sa arata diferit.

La inceputul discursului, presedintele american a starnit rasul audientei, spunand ca va vorbi in limba romana. "Voi vorbi in romana", a spus Bush, uitandu-se la translatorul care nu s-a grabit sa-i traduca spusele argumentand ca toti cei prezenti au spus ca inteleg limba engleza.