Alarmele cu bomba au vizat Aeroportul "Henri Coanda", joi, cu putin timp inainte de sosirea lui Vladimir Putin, un hipermarket din Capitala si sediul Ministerului Justitiei.

Doi dintre cei care au apelat 112, un detinut de la Penitenciarul Rahova care a anuntat o bomba la hipermarketul Cora si un barbat din Sovata care a anuntat "amenintarea" la Ministerului Justitiei, au fost identificati si sunt cercetati pentru alarmare falsa, In cazul alertei de la Aeroportul "Henri Coanda" cercetarile contiuna, potrivit primelor informatii, telefonul de alarmare a fost dat din judetul Ialomita de un barbat care a folosit un telefon mobil cu cartela pre-platita.

Cele noua colete suspecte pentru care au fost solicitati pirotehnistii au fost identificate de politisti si ofiterii Serviciului de Protectie si Paza (SPP) in diferite locuri din Capitala. Unul dintre colete a fost reperat de SPP langa Palatul Cotroceni, iar in interiorul sau au fost gasite doua tuburi de oxigen si, dupa cum au declarat pirotehnistii, mai multe dispozitive electronice, insa nu a fost vorba de un dispozitiv exploziv.

Alte bagaje suspecte au fost depistate in statiile de metrou, in apropiere de cladiri aflate la periferia orasului, iar ultimul, joi, in zona Hotelului Phoenicia, care continea un fier de calcat si resturi menajere.