Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a comunicat ca, in cursul anului 2007, Ion Balint a fost recompensat de patru ori pentru implicarea in programele educationale „Deprinderi sociale“, „Hobby“, „Prevenirea consumului de tutun“, „Antidrog“.

Totodata, Balint a fost recompensat pentru ocuparea primului loc la concursurile de sah si rummy, organizate la nivelul sectiei de detinere.ANP precizeaza ca pe perioada executarii pedepsei privative de libertate, detinutul Ion Balint nu a fost sanctionat disciplinar.

Ion Balint va intra in analiza Comisiei speciale, avand in vedere ca a executat doua treimi din pedeapsa cu inchisoarea, instanta apreciind si ea ca poate fi propus spre analizare cazul acestui detinut. „Data stabilita de instanta de judecata pentru analizarea persoanei private de libertate in comisia de propuneri in vederea acordarii liberarii conditionate este de 20 aprilie“, a comunicat ANP.

Potrivit procedurii Penitenciarului Jilava, Comisia pentru analizarea persoanelor care ar indeplini conditiile de liberare se intruneste in fiecare joi, astfel ca in 24 aprilie cazul lui Ion Balint ar putea fi luat in discutie.
Pana la data de 29 februarie anul acesta, a obtinut 31 de zile considerate ca executate pe baza muncii prestate“, spune ANP