Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat, dupa reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, ca Alianta a invitat Croatia si Albania sa se alature NATO.

Totodata, secretarul general al NATO a anuntat ca Ucraina si Georgia nu au primit Planul de Actiuni in vederea aderarii (Membership Action Plan, MAP).

Jaap de Hoop Scheffer a mai anuntat ca Macedonia nu a primit invitatia de a adera la NATO, din cauza disputei inca nerezolvate cu Grecia.

Scheffer a precizat insa ca inviatia va fi inmanata autoritatilor de la Skopje "cat se poate de repede, de indata ce va fi gasita o solutie acceptabila".

In cadrul ONU, membrii s-au straduit sa rezolve problema, dar Alianta a observat ca nu s-a inregistrat un rezultat de succes, a subliniat Scheffer. "Nu exista un termen-limita pentru Macedonia, dar incurajam solutionarea cat mai rapida a problemei", a spus ulterior secretarul general al NATO, raspunzand unei intrebari a ziaristilor.

"Recunoastem activitatea sustinuta si angajamentul demonstrat de Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei fata de valorile europene si operatiunile Aliantei", a declarat secretarul general al Aliantei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.