Liderii NATO reuniti astazi la Palatul Parlamentului in cadrul Consiliului Nord-Atlantic isi prelungesc discutiile, iar conferinta de presa a secretarului general al NATO Jaap de Hoop Scheffer se amana.

Conferinta oficialului NATO, in care urma sa prezinte concluziile Consiliului Nord-Atlantic, era programata in jurul orei 12.30, iar jurnalistii au fost anuntati ca "au timp sa bea o cafea".

Nici conferinta de presa a purtatorului de cuvant al NATO James Appathurai, programata la ora 10.30, nu a mai avut loc.

Prelungirea discutiilor in cadrul Consiliului Nord-Atlantic nu este un fapt neobisnuit pentru summiturile NATO, atunci cand aliatii au controverse pe marginea diverselor teme discutate si arata ca liderii poarta discutii intense incercand sa ajunga la un consens.

Principalele subiecte de disputa in cadrul NATO se refera la Macedonia, a carei aderare este blocata de Grecia din cauza denumirii oficiale a fostei republici iugoslave, si la Georgia si Ucraina, care asteapta sa primeasca statut oficial de candidate. In cazul insa, probabil ca liderii NATO vor incerca sa ajunga la o intelegere pentru o solutie care sa nu descurajeze cele doua tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.