Sotiile demnitarilor sositi la Bucuresti pentru Summitul NATO, vor vizita astazi Muzeul National de Arta al Romaniei si Muzeul Satului, iar gazda le va fi actrita Maia Morgenstern.

Morgenstern va prezenta un text despre Romania, in limba engleza, conceput de ea si de reprezentanti ai Ministerului Culturii, despre locuri din Romania, dar si "oameni, obiceiuri, lucruri paradoxale care te uimesc in bine, in rau", a declarat actrita pentru NewsIn.

"Este un text care ma reprezinta, un amestec de ironie, sentimentalism, obiectivitate, subiectivitate, in care ma regasesc", a adaugat Maia Morgenstern.

Partenerii oficialilor vor vizita incepand de la ora 10.00 Galeria Nationala a Muzeului de Arta, ce cuprinde o parte de arta romaneasca veche, cu icoane, broderii si tesaturi, sculpturi in lemn, pictura murala si piese de orfevrarie, reprezentative pentru diferite regiuni ale tarii, precum si o parte de arta romaneasca moderna, cu aproximativ 736 de picturi si sculpturi.

In Galeria de Arta Romaneasca Moderna, sunt expuse tablouri de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Theodor Pallady si altii, si sculpturi ale unor artisti precum Constantin Brancusi, Dimitrie Paciurea sau Frederic Stork.

La Muzeul Satului, un alt obiectiv din programul vizitei la Bucuresti a partenerilor oficialilor NATO, acestia vor fi primiti cu specialitati culinare traditionale: colaci, cozonac si placinte. Ansamblurile de muzica si dans popular "Minisat" din Brasov si "Jidvei" din Sibiu ii vor intampina pe vizitatori pe aleile muzeului.

Vor fi vizitate bisericile Dragomiresti, din Transilvania, si Timiseni, din Gorj, si trei case, din Maramures si Muntenia, "cele mai frumoase din muzeu", potrivit directorului institutiei, Paulina Popoiu.

Pentru aceasta vizita, conducerea muzeului a pregatit si o expozitie de costume si bijuterii populare din propria colectie, pentru ca "fiind vorba de doamne, vor fi probabil interesate de maiestria portului popular romanesc si de bijuterii", a mai spus Popoiu.

In plus, 10 mesteri in olarit, tesaturi, icoane, instrumente muzicale si mobilier pictat, din diferite regiuni ale tarii, vor fi prezenti pentru a face demonstratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.