Presedintele rus Vladimir Putin va veni la Bucuresti joi, 3 aprilie, pentru a participa la sedinta Consiliului Rusia-NATO, organizat in marja summitului Aliantei, au declarat astazi surse diplomatice ruse de la Bucuresti.

Cotidianul rus Izvestia a scris astazi ca "presedintele rus Vladimir Putin pleaca la Bucuresti joi, 3 aprilie, pentru a participa la sedinta Consiliului Rusia-NATO, unde vor fi discutate teme precum perspectivele de aderare a Ucrainei si Georgiei la NATO, amplasarea scutului antiracheta in Europa si situatia din Kosovo".

Surse diplomatice ruse de la Bucuresti au confirmat sosirea presedintelui Putin in Romania, joi, 3 aprilie, cu precizarea ca liderul de la Kremlin si-a trimis deja antemergatorii.

Purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica, a refuzat insa confirmarea oficiala a acestor informatii si a precizat ca nu poate comenta stiri "pe surse".

Presedintele rus Vladimir Putin a fost invitat de NATO, la 23 ianuarie, sa participe la un Consiliu NATO-Rusia organizat cu ocazia summitului Aliantei de la Bucuresti. Peste circa trei saptamani, liderul de la Kremlin a produs oarecum surpriza anuntand, prin intermediul ministrului de externe Serghei Lavrov, ca accepta invitatia Aliantei Nord-Atlantice.

Cu toate acestea, venirea lui Putin la Bucuresti a stat sub semnul indoielii, inclusiv la nivel oficial subliniindu-se, in Romania si in strainatate, ca acceptarea invitatiei nu presupune certitudinea prezentei presedintelui rus la Bucuresti.

Ar fi pentru prima data cand Putin ar participa la un Consiliu NATO-Rusia de cand a coprezidat crearea acestui for, in 2002, la Practica di Mare, in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.