Zeci de judecatori si grefieri sunt nemultumiti ca nu primesc un spor de 15% pentru… calculator. Ei se adreseaza instantelor de judecata reclamand ca stau prea mult in fata monitorului atunci cand redacteaza sentinte sau inregistreaza dosare si, cu toate acestea, nu beneficiaza de sporul de radiatii.

Procesele vin dupa ce, in urma cu doua saptamani, instanta suprema a stabilit ca magistratii si personalul auxiliar au dreptul la un spor de 50% din salariul brut, reprezentand sporurile de risc si suprasolicitare neuropsihica.

Astfel, statul va fi nevoit sa scoata din vistierie sute de milioane de euro. Un astfel de caz, prin care se cere sporul de calculator, este cel al magistratilor si grefierilor de la Judecatoria Cornetu, care solicita 15% din salariul brut, din luna octombrie 2006 pana in prezent, actualizat la rata inflatiei si, anual, trei zile de concediu in plus. Ei au aratat ca lucreaza in instanta, cele opt ore de munca, numai la calculator.

"Grefierii efectueaza toate lucrarile numai la calculator (inregistreaza actiuni, intocmesc adrese si redacteaza incheieri de sedinta), la fel ca si judecatorii (tehnoredactare hotarari, consultare legislatie)", se arata in cererea de chemare in judecata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.