Astazi va avea loc un nou termen al procesului intentat de patronatul Uzinei Dacia sindicalistilor, care la inceputul saptamanii trecute au intrat in greva generala.

In a opta zi de greva, discutiile intre sindicalisti si administratia Automobile Dacia s-au purtat exact ca la inceput. Nici o parte nu s-a aratat dispusa la vreo concesie, informeaza Gandul.

,,Patronatul a venit cu aceeasi propunere de marire a salariului cu 130 de lei de la 1 ianuarie, 26 de lei de la 1 septembrie si o prima pentru participarea la profit de 94 de lei. In schimb, patronatul ne-a cerut sa renuntam la biletele de tratament si la laptele care ni se oferea ca antidot, beneficii obtinute cu greu.. Practic, ei vor sa ne ofere ceva cu o mana si sa sa ne ia cu cealalta" a declarat Ion Iordache, viceliderul de sindicat de la Dacia, citat de EVZ.

Ambele parti asteapta cu sufletul la gura decizia de astazi a instantei. Daca judecatorii vor hotara ca greva este ilegala, sindicalistii spun ca vor incepe lucrul imediat. Daca nu, vor duce greva „pana la capat”, pe principiul „ori, ori”. „Administratia spera ca va fi salvata de decizia instantei. Daca nu va fi asa, vor fi obligati, cand de curand, sa inceapa niste negocieri reale.