Patru luptatori antiglobalizare, patru americani si un maghiar - intorsi din drum la Vama Cenad. Un „vector” periculos, Faur Isaia, a ramas fara permis de conducere
Anarhistii ameninta, prin comunicate postate pe internet, cu miscari de strada in Bucuresti in perioada summitului NATO, in timp ce autoritatile continua razboiul psihologic incercand sa previna orice fel de incidente. Patru americani si un cetatean maghiar au vrut sa intre in Romania, vineri, in jurul orei 20, prin Vama Cenad. Masina in care se aflau barbatii a fost supusa unui control amanuntit, conform procedurilor standard din aceasta perioada. In interiorul vehiculului au fost descoperite 250 de tricouri cu inscriptia „die young”(mori tanar) si sute de cd-uri cu muzica si diverse afise cu mesaje antiglobalizare. Autoritatile romane nu au finalizat controlul, deoarece cei cinci au anuntat ca renunta sa mai intre in Romania, dupa ce au vazut ca se fac verificari amanuntite.

Anarhistii germani au publicat, ieri, pe site-ul contra-doxa.ro, principala sursa de informatii pentru cei care vor sa protesteze la Bucuresti, o scrisoare deschisa a anarhistilor din Berlin “pentru oamenii obisnuiti din Romania”. Autorii sustin ca vor veni pentru a spune condoleante familiei si prietenilor “Tatianei Duplei, care a fost omorata de un convoi NATO pe 28 martie. Pentru noi, ea este una dintre numeroasele victime din masinaria NATO de razboi”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.