Intr-un interviu acordat televiziunii publice inainte de Summit-ul NATO, seful statului s-a rafuit cu Emil Constatinescu si a trimis sageti catre Moscova.
Traian Basescu i-a acuzat pe politicienii care au semnat Tratatul cu Ucraina ca nu au fost in stare sa apere interesul national. “Rabd de prea multi ani obraznicia unora care si-au dat tara pe nerasuflate, au lasat interesul national dupa usa cind au semnat Tratatul cu Ucraina", a declarat Traian Basescu.

Acesta spune ca, desi interesul de atunci era intrarea in NATO a Romaniei, demers care presupunea relatii bune cu vecinii, negocierile cu Ucraina putea decurge altfel. “Nu trebuia sa te repezi la Kiev sa scrii dupa dictare”, a spus presedintele. Tratatul romano-ucrainean a fost semnat la Neptun, pe 2 iunie 1997, cind presedinte era Emil Constantinescu.

Presedintele s-a referit si la extinderea NATO, apreciind, potrivit www.tvr.ro, ca obiectivul Romaniei este sa aiba in jurul sau numai tari aliate, prietene, "nu ca URSS pentru care tara noastra era subordonata". El a apreciat, referindu-se la relatia Rusia-NATO, ca Moscova trebuie sa iasa din logica razboiului rece, in conditiile in care Tratatul de la Varsovia nu mai exista.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.