Guvernul va dezbate in prima lectura, cea de-a treia varianta a taxei auto. Potrivit documentului aprobat de Comisia Europeana, autoturismele euro 3 si euro 4 vor fi taxate in functie de emisiile de dioxid de carbon, informeaza Realitatea.

Dezbaterea pe marginea taxei auto isi mentine insa conotatiile politice. Prim vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, recunoaste ca ultimul proiect de lege care priveste taxa de prima inmatriculare respecta cerintele Uniunii Europene.

“Acest proiect nou de taxa pentru masini, care asa cum a rezultat din semnalele pe care le-am primit de la CE, este in cea mai mare parte in concordanta cu cerintele legislatiei europene, vom analiza si noi acest proiect, dar doresc sa va spun ca ceea ce s-a intamplat cu aceasta taxa este o dovada de incompetenta a unui prim-ministru si a unui Guvern care nu acorda atentie problemelor si legislatiei europene si problemelor Romaniei”, a afirmat Stolojan.

Theodor Stolojan, a declarat ca cere in continuare anularea taxei auto, returnarea banilor si urgentarea procedurilor de trecere prin Parlament a noului proiect al Guvernului, care este in concordanta cu legislatia europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.