Populatia poate sa-si arunce in strada televizoarele stricate pe 19 aprilie .Sulfina Barbu il ataca pe Attila Korodi la "taxa verde"

Ministerul Mediului ne pregateste inca o "debarasare" de electrocasnicele stricate, pe 19 aprilie. Colectarea acestor tipuri de deseuri are la baza "taxa verde" platita de consumatori, inca de anul trecut, atunci cand achizitioneaza aparatura noua. Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, a cerut Ministerului Mediului sa informeze cu privire la modul de utilizare a sumelor din taxa verde, pentru ca, in teren, nu se observa nici o actiune concreta in afara celei punctuale a ministerului.

"Operatiunea televizorul" va fi reeditata pe 19 aprilie 2008, a anuntat, ieri, ministrul Mediului, Attila Korodi. In aceasta zi, populatia este asteptata sa puna in strada aparatele electrice, electronice si electrocasnice stricate (DEEE), pentru ca firmele de salubritate sa le duca in locuri special amenajate, pentru dezmembrarea corespunzatoare. Aceasta este a doua editie a actiunii, dupa cea din noiembrie 2007. Ministrul a tinut sa precizeze ca ziua nu este aleasa intamplator: este intr-o sambata, cand lumea face curatenie generala, inainte de Paste. In aceasta actiune au fost prinse 110 localitati, cu peste 20.000 de locuitori, iar pentru toamna acestui an preconizeaza implicarea in actiune si a satelor.

Taxa fara continut

Presedintele Organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a solicitat, ieri, Ministerului Mediului sa faca publice sumele colectate la bugetul de stat din "taxa verde" platita de contribuabili la achizitionarea de electrocasnice noi si modul in care au fost folosite pentru strangerea deseurilor, informeaza Mediafax.
"Taxa de prima inmatriculare nu este singura taxa pe care romanii sunt obligati sa o plateasca fara sa primeasca nimic inapoi si fara sa se cunoasca destinatia banilor. Un caz asemanator este "taxa verde", inclusa de la jumatatea anului trecut in pretul de comercializare a aparatelor electrice si electronice de toate tipurile, de la masini de calcat la calculatoare sau frigidere", a declarat, intr-o conferinta de presa, fostul ministru al Mediului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.