Presedintele Traian Basescu a reiterat astazi ca Romania si cei de dincolo de Prut de care tara noastra a fost despartita "vremelnic" au datoria sa se regaseasca impreuna cu Uniunea Europeana.

Seful statului a participat astazi la Institutul Cultural Roman, la vernisajul expozitiei "27 martie 1918. Arhivele Unirii", care contine documente legate de hotararea Sfatului Tarii, adoptata la 27 martie 1918 la Chisinau, de unire a Basarabiei cu Romania.

Seful statului a caracterizat momentul unirii Basarabiei cu Romania drept unul de demnitate nationala. Presedintele a adaugat ca peste romani au trecut intre timp doua regimuri crunte - nazismul si comunismul, care "ne-au despartit vremelnic" prin pactul Ribbentrop-Molotov.

"Avem datoria sa corectam decizia celor doua regimuri si sa ii chemam pe cei de dincolo de Prut, dintre Prut si Nistru, alaturi de noi in UE, sa ne intalnim acolo unde romanii au decis ca ne este destinul", a afirmat seful statului.

Basescu i-a indemnat pe cei prezenti sa participe la evenimentul organizat de studentii basarabeni, in aceasta seara in Piata Universitatii. "M-as bucura daca diseara am participa la spectacolul studentilor din Piata Universitatii", a punctat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.