„Diagnosticul «cancer la san» iti schimba gandurile“, spune Dana Deac, directorul postului de televiziune TVR 1, care in urma cu sase luni a trecut prin aceasta trauma, iar acum, dupa o interventie chirurgicala efectuata in regim de urgenta, se straduieste sa infrunte tratamentul dur, care o otraveste, si depresia care insoteste zilele de boala.
Apropiatii ei spun ca terapia, efectuata intr-o clinica din Austria, este costisitoare si ca Dana Deac a facut credite la mai multe banci pentru a-si putea plati tratamentul. Dana evita sa vorbeasca despre greutatile pe care le-a avut pana sa adune suma cu care a achitat programul de chimioterapie. Din respect pentru profesionistii din Romania, nu spune prea multe nici despre decizia ei de a se trata in strainatate.
„Exista adevarati profesionisti in Romania, oameni extraordinari, precum profesorul universitar Rodica Anghel, de la Institutul Oncologic, cea care are grija de mine la Bucuresti. Din pacate, nu am ajuns pe mana ei de la inceput. De cate ori mi-e rau, in ea imi pun toata nadejdea. E adevarat ca exista si ticalosi. Dar greseala doctoritei care mi-a spus ca sunt sanatoasa tun e o chestiune personala, o problema pe care candva poate o sa am puterea sa o rezolv. Probabil ca si pentru ea faptul ca a gresit conteaza enorm“, crede Dana Deac.

S-a implicat in actiuni umanitare

Saptamana viitoare, directorul TVR 1 va merge la Viena, unde va ramane o luna si jumatate, pentru a urma programul de chimioterapie. Atat cat i se va permite, va face naveta intre Viena si Bucuresti, pentru a nu lipsi prea mult de langa fiul ei, Vlad, care are doar 18 ani.

„Cand afli ca Dana Deac are cancer si ca lupta cu boala, poate incepi sa te mai gandesti. E un punct de pornire in a te chestiona pe tine, te intrebi daca nu ar trebui sa faci un control de rutina, cine stie... e foarte important momentul in care este descoperita boala asta“, spune directorul TVR 1.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.