Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat sambata, la Timisoara, in cadrul unei conferinte de presa, ca in judetul Timis indicatorii nivelului de trai sunt cu aproape 40 la suta mai mari decat cei din alte judete ale tarii.

“Am tinut sa prezint in judetul Timis in calitate de ministru, coordoonator al Comisiei Nationale de Prognoze, cateva cifre care sa arate cum se situeaza judetul Timis fata de celelalte judete ale Romaniei si pot sa va spun ca judetul Timis este pe primul loc in tara, exceptand municipiul Bucuresti. Este primul pe tara de departe in ceea ce priveste indicatorii nivelului de trai, produsul intern brut pe locuitor care este indicatorul cel mai sintetic este de 7.335 de euro pe locuitor, cu aproape 40 la suta mai mare decat media nationala, iar evaluarile noastre de la comisie arata ca pana in 2010, judetul va avea un ritm anual de crestere cu circa 6 la suta, mai mare decat media nationala, ma refer la 2009 si 2010, ceea ce va face ca Timisul sa ramana in continuare primul judet din tara”, a declarat, citat de NewsIn, ministrul Varujan Vosganian.

Ministrul a precizat ca Timisul are insa probleme de dezvoltare intre Timisoara si celelalte orase, respectiv zonele rurale. Varujan a spus ca Guvernul va trimite in judet bani pentru alimentarile cu apa in zona rurala pentru o atenuare a discrepantei intre localitati.

“Nu uitam ca in Timis exista si persoane care beneficiaza de ajutor social, exista si nivel de dezvoltare diferit intre mediul urban si mediul rural si noi incercam o parte sa le reparam prin investitii superioara in mediul rural, in ceea ce priveste scolile nu exista nicio comuna in judetul Timis in care sa nu mai existe macar o scoala care se repara sau se consolideaza. In ceea ce priveste amenajarile rurale, ma refer la alimentarile cu apa, in aceste zile aprobam in Guvern inca 80 de miliarde de lei pentru comunele judetului Timis si drumurile din mediul rural”, a precizat Vosganian.