In urma protestelor unor artisti prezenti pe site-ul galeriei londoneze Saatchi, sculptorul roman a fost retrogradat pentru a doua oara, ocupind momentan locul 23.
“Felicitari votantilor romani si Cotidianului, dar in urma unui numar de proteste ale unor artisti de pe site care cred ca acest lucru a distorsionat lista transformind-o in reflectie acurata a preferintelor lor, am decis sa il mutam pe Brancusi pe locul 20 pentru o crea o ierarhie echilibrata si mai corecta.” Asa suna mesajul postat de reprezentanti pe site-ul Galeriei Saatchi. Actualmente, Brancusi figureaza pe locul 23, cu 14.742 de voturi, podiumul topului 500 al artistilor secolului XX fiind ocupat de Pablo Picasso (17.727), Gustav Klimt (16.443) si de Paul Cézanne (16.246).

Potrivit responsabilei pentru relatii cu presa Annabel Fallon, romanii l-au “ridicat” pe Brancusi de la pozitia 30 la primul loc, cu citeva zeci de mii de voturi.

“Desi sintem incintati ca cititorii dumneavoastra au fost atit de entuziasti in sustinerea lui Brancusi, aceasta s-a dovedit problematica deoarece «suporteri» ai altor artisti s-au plins ca, din cauza sprijinului ziarului dumneavoastra, alti artisti nu sint corect reprezentati in aceasta competitie”, a declarat Fallon pentru cotidianul.ro, adaugind ca este doar o masura temporara pentru a redresa echilibrul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.