Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul in care Dinu Patriciu a solicitat SRI sa-i puna la dispozitie mandatele de interceptare.
Avocatii omului de afaceri Dinu Patriciu (foto) au ridicat ieri o exceptie de neconstitutionalitate pe Legea sigurantei nationale in procesul in care presedintele grupului Rompetrol a solicitat SRI sa-i arate mandatele de interceptare a convorbirilor sale telefonice din perioada 2003-2004, iar instanta a decis sa trimita exceptia spre analiza Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR). Conform legii, judecarea proceselor in care sint ridicate exceptii de neconstitutionalitate sint suspendate pina cind CCR ia o decizie in aceasta privinta. Legea sigurantei nationale, inainte de a fi amendata in 2005, prevedea ca mandatele de interceptare a convorbirilor telefonice sint emise de procurori, nu de judecatori, si au regimul documentelor secrete, deci avocatii nu le pot consulta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.