Parlamentarii, reprezentantii societatii civile si cei ai BOR nu au putut sa ajunga la un consens referitor la problema studierii religiei in scoli si manualele de religie. Presedintele Ligii Pro-Europa, Smaranda Enache, a criticat foarte dur actualul sistem de invatamant religios
De partea cealalta, conform Adevarul, consilierul patriarhal, Bogdan Popescu, a sustinut ca manualele de religie sunt perfectibile, mentionand ca societatea civila nu ar trebui sa ini­tieze campanii in presa de criticare a acestora. In dezbaterile aprinse s-au implicat apoi si diversi parlamentari.

De asemeni, Ziua citeaza declaratia Smarandei Enache, Presedintele Ligii Pro-Europa, la dezbaterile din Comisia de Invatamant a Camerei: "Procesul de catehizare si de rugaciune sa se petreaca acolo unde trebuie, in locasurile de cult, care sunt si ele subventionate de stat. In scolile publice din Anglia, unde predarea religiei e obligatorie, elementele de predare confesionala lipsesc, fiind vorba deci de cultura generala religioasa. Prezenta ritualurilor, locasilor de cult si a manualelor catehizate e o prezenta extrem de marginalizata in UE".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.