Prezent la lansarea candidatilor liberali pentru alegerile locale din Bacau, Tariceanu a criticat maniera in care seful statului intelege sa faca politica, promovand scandaluri in locul proiectelor concrete, el afirmand ca unul dintre obiectivele lui Traian Basescu a fost acela de a distruge PNL, dupa ce liberalii le-au intins o mana de ajutor democratilor in 2004.

Tariceanu le-a cerut liberalilor sa se mobilizeze in campania electorala pentru alegerile locale si sa combata atacurile fostilor parteneri de la PD, "care in patru ani nu au demonstrat decat un singur lucru: ca in afara de scandaluri politice nu stiu sa faca nimic".

Tariceanu a sustinut ca are incredere in discernamantul alegatorilor, care vor sanctiona maniera prezidentiala de a face politica. "Lucrurile acestea nu ma ingrijoreaza pentru ca imi dau seama ca romanii nu sunt atat de naivi incat sa se lase dusi de nas si sa-si doreasca o Romanie condusa de o singura persoana cum este Basescu, iar toti ceilalti din jurul lui sunt tratati ca niste lachei", a declarat premierul.

"Nu-si doresc o Romanie asa zis social-democrata in care oamenii sunt asistati social si in care stau cu mana sa astepte ajutoarele de la stat. Oamenii in ziua de azi isi doresc o Romanie demna, o Romanie moderna in care fiecare cetatean sa poata beneficia de pe urma rezultatelor muncii proprii. O Romanie in care se creeaza locuri de munca. Fiecare roman cred ca isi doreste mai mult decat sa stea cu mana intinsa la stat. Aceasta este maniera in care noi, ca liberali, vrem sa conducem in Romania, ca sa fie o tara de prosperitate in care sa nu existe o divizare politica cum ne-o propune Basescu, o tara a antagonismelor, ci o tara a unitatii", le-a mai transmis Tariceanu liberalilor din Bacau.