Fiul lui Teo Peter, Claudiu Teofil Peter, a declarat intr-o conferinta de presa, desfasurata astazi, ca este „furios”, revoltat si dezamagit deoarece americanii nu ne iau in serios ca stat membru NATO, dovada fiind chiar verdictul dat in cazul mortii tatalui sau. „Din pacate, inculpatul nu mai poate fi chemat in judecata niciodata, nici in penal, nici in civil”.

Claudiu Peter spune ca, in prezent, nici macar nu „s-a demonstrat ca Teo Peter se afla in taxi”. Deci singura noastra solutie a ramas sa acceptam propunerea autoritatilor americane”.

"Propunerea” americanilor consta intr-o suma de bani, oferita ca despagubiri gratie statului de artist al decedatului.

„Aceasta procedura civila este singura cale de a se face dreptate.”, explica Claudiu Peter.

"Rezultatul acestei proceduri civile este doar o compensatie morala, dar, in cazul nostru, aceasta compensatie, mai precis cuantumul acestor compensatii, este un indicator al respectului pe care autoritatile americane il arata familiei noastre si statului roman”, a adaugat fiul lui Teo Peter.

Despre beneficii materiale consistente nu poate fi vorba, intrucat „aceasta compensatie are o valoare de simbol”. Prima oferta pe care SUA ne-a facut-o, pe 28 octombrie 2005, inainte ca noi sa depunem aceasta cerere, a fost de 3500 de dolari”, declara Claudiu Peter.

Jignit, Claudiu Peter Povesteste ca „demnitatea mea a fost lezata si, pe langa faptul ca sunt dezamagit de reactia autoritatilor americane, sunt chiar furios. Nu vad ca ni se arata respect ca unui stat NATO”, a concluzionat fiul lui Teo Ptere.

Respectul de care vorbeste Claudiu nu i-a fost aratat nici la a doua oferta, cand autoritatile americane i-au propus suma de 11.500, pe care ar fi urmat sa o imparta cu bunicul si cu unchiul. Americanii au motivat suma „mai mare” ca fiind destinata cheltuielor ridicate cu inmormantarea.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.