Bogdan Olteanu a invatat smecherii cu mingea de baschet, iar globetrotterii au invatat cum e sa faci ordine in sala cu ciocanelul
Baschetbalistii de la Harlem Globetrotters au incercat pentru cateva secunde scaunul de prim-ministru si presedinte al Camerei Deputatilor. Sportivii nu au fost inhibati de cadrul oficial si si-au dat cateva pase chiar si in plenul Legislativului de la Bucuresti.

Globetrotterii au facut turul Palatului Parlamentului si, chiar daca nu au facut prea multe comentarii si nu au cerut prea multe explicatii despre Casa Poporului, au parut destul de impresionati de ceea ce au vazut, precizeaza Adevarul. Imbracati in echipamentul albastru-rosu, sportivii au facute nenumarate poze la Senat, chiar la intrarea in biroul lui Nicolae Vacaroiu.

Urmatorul popas a fost la sala "Alexandru Ioan Cuza" si pe terasa acesteia. Aici ghidul le-a explicat ca si Michael Jackson a avut ocazia de a-i saluta pe romani in urma cu cativa ani, insa a facut o greseala uriasa, spunand in loc de "Hello, Bucharest", "Hello, Budapest". Baschetbalistii si-au exprimat dezamagirea printr-o exclamatie, iar ghidul le-a spus ca aceeasi a fost si reactia romanilor, adunati atunci in Piata Constitutiei.


Cotidianul adauga ca, spre deosebire de vizitatorii obisnuiti ai Palatului Parlamentului, celor de la Harlem Globetrotters nu li s-a pomenit nimic despre faptul ca Nicolae Ceausescu a avut ideea construirii unui edificiu gigant pentru a servi aparatului de stat comunist. De asemenea, nu li s-a povestit ca la 30 de metri sub o aripa a edificiului, in iunie 1965, „bunicii“ garniturii de astazi a trupei au sustinut un meci-test cu nationala Romaniei, pe care l-au cistigat cu 120 la 80.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.