Ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, a declarat corespondentului NewsIn la Chisinau ca a avut o discutie la telefon cu omologul sau roman, Adrian Cioroianu, caruia i-a transmis dorinta delegatiei moldovene de a avea o intalnire cu presedintele Traian Basescu, in cadrul summitului NATO.
La summitul de la Bucuresti vor participa presedintele moldovean, Vladimir Voronin, ministrul de Externe, Andrei Stratan, si ministrul Apararii, Vitalie Vrabie.

Andrei Stratan a confirmat participarea delegatiei moldovene la toate manifestarile din cadrul summitului NATO, iar in prezent Chisinaul este in asteptarea unui raspuns din partea Bucurestiului legat de o eventuala intrevedere cu presedintele Basescu, a precizat Stratan.

Contactat de NewsIn, ministrul roman de Externe a negat, insa, ca a vorbit cu Andrei Stratan pe tema unei bilaterale Voronin-Basescu, la summitul NATO de la Bucuresti.

Secretariatul pentru organizarea summitului NATO a spus, in schimb, ca secretarul de stat Victor Micula a fost contactat de reprezentanti ai Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti in legatura cu demersurile formale pentru stabilirea unei intalniri bilaterale a delegatiei de la Chisinau cu ocazia summitului de la Bucuresti. Micula si reprezentantii Ambasadei au stabilit o intrevedere pe aceasta tema pentru saptamana viitoare.