Intors de la Bruxelles, Varujan Vosganian a explicat politica sa de taxe: "Cat stau eu ministru, dormi linistit, ministerul te vegheaza"
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a asigurat ca in mandatul sau nu vor fi introduse noi taxe si nici nu vor fi majorate impozitele actuale, spunand reprezentantilor presei sa stea linistiti, deoarece "ministerul vegheaza".

"Cat voi fi eu ministru, nu te asteapta nici o taxa. Cat stau eu ministru, dormi linistit, ministerul te vegheaza", a spus Vosganian, la sfarsitul saptamanii trecute intors de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, potrivit Mediafax. El a aratat totodata ca a dat "ordin" in minister ca nici o taxa sa nu fie majorata in acest an. Ministrul Finantelor a mai spus ca deruleaza impreuna cu Ministerul Agriculturii un program de crestere a fiscalizarii economiei agrare pentru a limita pierderile din sector, estimate la minimum un miliard de euro anual. "Obiectul meu este sa fiscalizez piata agricola. Acesta este si motivul pentru care, cu Ministerul Agriculturii, avem un program de crestere a fiscalizarii economiei agrare, deci creare de ferme si salarizare de oameni, ca sa avem bani de acolo. Pierdem cel putin un miliard de euro pe an din cauza structurii arhaice a agriculturii", a spus Vosganian. El a aratat ca fondurile pot fi colectate mai bine la buget printr-o administrare eficienta si fiscalizare a pietelor.

Vosganian l-a contrazis pe europarlamentarul PSD Adrian Severin, conform caruia CE a ajuns la concluzia ca trebuie sa inceapa procedura juridica impotriva Romaniei pentru taxa auto, aratand ca a verificat situatia, iar informatia nu se confirma. "Noi am cercetat si informatia nu se adevereste", a spus Vosganian. Europarlamentarul social-democrat Adrian Severin a afirmat, in aceeasi zi, inainte de declaratia ministrului Finantelor, ca din discutiile cu unii comisari europeni a desprins concluzia ca oficialii Comisiei Europene (CE) considera ca va trebui inceputa procedura juridica impotriva Romaniei pe taxa de prima inmatriculare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.