Presedintele si premierul au facut front comun pentru sustinerea intereselor Romaniei la Bruxelles. Presedintele l-a taxat insa pe Varujan Vosganian, care ii taiase fondurile pentru o noua aeronava prezidentiala

La conferinta de presa organizata la incheierea Consiliului European de primavara, seful statului a anuntat ca nu va exprima la Bruxelles opinii divergente pe un subiect de dezbatere interna. Nici premierul Calin Popescu-Tariceanu nu a dorit sa comenteze subiectul. Cei doi au vrut, astfel, sa dea impresia de unitate a clasei politice din Romania, macar in capitala Europei.

Sustinatori ai proiectelor UE

Cei doi oficiali romani au dat un mesaj la fel de unitar si in privinta subiectelor abordate la intalnirea cu ceilalti sefi de state si de guverne din Uniunea Europeana.

Tariceanu a vorbit despre problema schimbarilor climatice si a energiei, discutate la Bruxelles, aratand ca obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, asumat de Uniunea Europeana, obliga Romania sa aplice masuri de reducere a poluarii care nu pot fi intotdeauna intelese sau acceptate.
„Romania are de facut un singur lucru: sa fie solidara cu deciziile UE, pentru a se crea conditii pentru o minima concurenta. A fost un subiect indelung discutat. Romania a avut un comportament loial fata de angajamentele Uniunii sustinand Proiectul Nabucco. Intre Nabucco si South-Stream exista o aparenta competitie. Romania va fi un sustinator fara rezerve al proiectelor europene“, a punctat si presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.