Comisia Europeana (CE) nu va mai utiliza, n actele oficiale, sintagma „limba moldoveneasca“, a declarat europarlamentarul PSD Adrian Severin cu referire la oficiali din interiorul CE

Fostul ministru de Externe sustine ca oficialitatile europene nu vor mai folosi sintagma de limba moldoveneasca.

Potrivit Cotidianul, Comisia Europeana a decis sa nu mai foloseasca notiunea de limba moldoveneasca, a anuntat vineri europarlamentarul PSD Adrian Severin. Totusi, CE nu va face o declaratie formala in acest sens, a precizat Severin, care a subliniat faptul ca social democratii insista pentru clarificarea aspectelor legate de mentionarea limbii moldovenesti in documentele europene.

Severin a amintit ca a adresat scrisori comisarului pentru Afaceri Externe si lui Franco Frattini, care a fost negociator al acestor documente internationale, solicitind sa i se trimita exemplarul in limba romana si in limba moldoveneasca al tratatelor respective. "Nu am primit aceste versiuni, in schimb am primit raspunsul ca s-a decis ca din acest moment mentiunea referitoare la limba moldoveneasca sa nu mai fie utilizata in nici unul dintre documentele UE", a precizat Severin.

In alta ordine de idei, Severin a mai declarat ca Romania „se poate astepta foarte curand“ la activarea clauzei de salvgardare pe agricultura. Potrivit lui Severin, UE este nemultumita de modul in care autoritatile romane acorda ajutoarele in agricultura, declara Gardianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.