Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti, al carei proiect de infiintare a fost prezentat ieri la Ministerul Transporturilor, va fi subordonata Guvernului si ar putea avea in subordine actualii Metrorex si RATB, precum si managementul traficului si administrarea strazilor.

"Chiar daca legea privind ariile metropolitane sau legea metropolei nu au fost inca adoptate, dar cum exista la nivelul Parlamentului o dezabatere extrem de aprinsa din foarte multe puncte de vedere, noi (MT n.r.) consideram ca este absolut necesara infiintarea unei Autoritati Metropolitane de Transport Bucuresti" a declarat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) s-ar putea infiinta ca o institutie publica cu patrimoniu propriu. Aria geografica a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti va include municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si localitatile limitrofe apartinand altor judete, cu posibilitate de extindere, arata NewsIn.

Institutia va avea ca atributii planificarea, coodonarea, intretinerea si administrarea infrastructurii publice dar si managementul traficului. Mai mult AMTB va detine un patrimoniul propriu si va administra patrimoniul public privat al statului destinat desfasurarii activitatii de transport public, prin preluarea patrimoniului detinut de R.A.T.B. si Metrorex de la Consiliul General al Municipului Bucuresti si respectiv, Ministerul Transporturilor.

Consiliul de conducere al A.M.T.B va avea 11 membri si va fi format din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, Primariei Municipiului Bucuresti, Ministerul Economiei si Finatelor, Ministerul Internelor si Reformei Administrative si ai altor consilii locale, judetene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.