Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or in 2007 pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", va sustine un masterclass de regie in programul celei de-a doua editii a festivalului de scurtmetraj NexT, infiintat in memoria regizorului Cristian Nemescu si sunetistului Andrei Toncu, decedati intr-un accident.

Mungiu va sustine unul dintre cele trei seminarii anuntate de organizatori, pe 9 aprilie, la Orange Concept Store, informeaza NewsIn.

Nemescu semneaza mai multe dintre cele peste 100 de filme din programul Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, care va avea loc in perioada 7-13 aprilie, la Cinema Eforie.

Dintre filmele la care au colaborat cei doi cineasti, ucisi in august 2006 intr-un accident de masina, spectatorii festivalului vor putea vedea, de la lungmetrajul "California Dreamin’ (nesfarsit)" sau mediumetrajul "Marilena de la P7", pana la scurtmetrajele lor studentesti, "Mihai si Cristina", "Poveste la scara C", documentarul "Kitchitoarele.2 fm", "Cadere libera" (regia Dorin Stana, sound design Andrei Toncu), "Munceste acum" (regia Ion Puican, sound design Andrei Toncu), "Mecano" (in regia lui Cristian Nemescu, Daniel Serbanica si Florin Serban) si filmul lui Radu Jude, "Lampa cu caciula", laureat la Sundance in 2007, al carui sound design poarta tot semnatura lui Andrei Toncu.

De asemenea, in sectiunea dedicata filmelor la care au lucrat Nemescu si Toncu va fi prezentat, in premiera, scurtmetrajul de animatie "Remiza", in regia lui Valeriu Stihi, pentru care Andrei Toncu a realizat coloana sonora.

Cea de-a doua editie aduce si trei noi sectiuni - pe langa cele cu care a debutat festivalul in 2007, Competitie, Festival Friends, Si ei au fost... NexT Generation, Semaine de la Critique.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.