Romanul Costel Busuioc a cistigat miercuri seara marea finala a concursului spaniol "Hijos de Babel", care a avut loc la Madrid si a fost transmisa in direct la postul de televiziune Romantica

Dupa prima runda a finalei, in care a cintat aria "Brindisi" din "La Traviata" de Verdi, Costel Busuioc a acumulat cel mai mare punctaj, 26 de puncte. In ultima etapa a emisiunii, in care cei trei concurenti ramasi si-au interpretat piesele favorite din concurs, romanul a cintat "Nessun Dorma" din opera "Turandot" de Puccini, care i-a adus 18 puncte (8 din partea juriului si 10 din voturile telespectatorilor).

Favoritul publicului spaniol, Busuioc a concurat in finala emisiunii "Hijos de Babel", organizata de televiziunea nationala spaniola, cu Beatriz din Cuba si Yusmanis si Ricardo, de asemenea cubanezi, arata Cotidianul.

Aceasta victorie ii asigura lui Costel un contract cu casa de discuri Sony, care se va ocupa de lansarea si promovarea primului sau album, mentioneaza Adevarul. Dupa ce a castigat toate cele sapte editii anterioare ale concursului, cel supranumit "Pavarotti din Banat" , care pana mai ieri era un simplu zidar va avea parte de sustinerea uneia dintre cele mai mari case de discuri din lume.

"Nu ma asteptam la asta, sincer sa fiu. Voi munci in continuare", a spus Costel dupa anuntarea rezultatelor concursului. Costel a fost felicitat de membrii juriului competitiei. "Imi voi aminti de dorinta ta de a-ti depasi limitele, de atitudinea ta umila. E un inceput foarte bun pentru a ajunge mare", i s-a adresat unul dintre membrii juriului.

Potrivit Romania Libera, inainte de a ajunge in Spania, Costel Busuioc a pazit oi, a spalat vagoane si a fost maseur la un azil de batrani, dupa care a plecat la munca in Peninsula Iberica. Aici a lucrat cu ziua pe santier ca zidar, pana cand prietenii l-au convins sa se inscrie la concursul care l-a facut celebru. Costel a emigrat in Spania, in incercarea de a scapa de saracie, lasand acasa sotia si cei doi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.