Premierul Tariceanu i-a cerut ministrului Apararii, Teodor Melescanu, sa il tina la curent in legatura cu evolutia starii de sanatate a celor trei soldati raniti azi-dimineata in Afganistan.

"Am fost informat in aceasta dimineata ca cei trei soldati romani au fost raniti din cauza unui dispozitiv capcana peste care au trecut cu vehiculul in care se aflau. Din cate sunt informat, sunt usor raniti, in afara de pericol si situatia lor este stabila", a declarat premierul la inceputul sedintei de Guvern de astazi.

Tariceanu i-a cerut ministrului Apararii sa le transmita sanatate din partea sa, celor trei soldati.

Ministerul Apararii a anuntat ca trei militari romani din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei", dislocat in Afganistan, au fost raniti in dimineata aceleiasi zile la sud de Qalat. Potrivit unei evaluari preliminare, caporalii Vasluianu Gheorghe Ionel si Hamza Gheorghe Dan au suferit contuzii si echimoze in zona fetei, iar plutonierul Sbughea Constantin Mihai a fost diagnosticat cu fractura de membru superior drept.

Gheorghe Ionel Vasluianu a fost externat la cateva ore de la internare si s-a intors in teatrul de operatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.