Trei militari romani din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei", dislocat in Afganistan, au fost raniti in aceasta dimineata la sud de Qalat si au fost transportati la spitalul din Kandahar, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii, potrivit NewsIn.

Militarii indeplineau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, cand transportorul amfibiu blindat in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Conform procedurilor standard de operare in astfel de situatii, zona a fost imediat securizata, iar militarii raniti au fost evacuati de urgenta la spitalul din Kandahar, unde beneficiaza de asistenta medicala specializata.

Potrivit unei evaluari preliminare, caporalii Vasluianu Gheorghe Ionel si Hamza Gheorghe Dan au suferit contuzii si echimoze in zona fetei, iar plutonierul Sbughea Constantin Mihai a fost diagnosticat cu fractura de membru superior drept.

Imprejurarile producerii incidentului sunt cercetate de o comisie condusa de comandantul batalionului, precizeaza comunicatul MAp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.